Φ Ι Λ Ο Λ Ο Γ Ο Σ


    Συνεχίζεται για 2η χρονιά η συνεργασία του Συλλόγου μας με τη θεατρική ομάδα καθηγητών «Η παιδεία τέχνας κατεργάζεται». Η συμμετοχή των μελών μας είναι ελεύθερη και δωρεάν. Οι συναντήσεις της ομάδας πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη στις 8.00, στο 4ο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης, Συγγρού 31.
Εμψυχωτής της ομάδας ο Γιώργος Φράγκογλου. Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την Τρίτη 17/9/19 την ίδια ώρα.
    Πληροφορίες και επικοινωνία: Γιούλη Αλεξίου: 6971505464, giouli_alex@yahoo.gr και Μαρία Τσιώνα: 6936806257, mariatsiona@gmail.com


Η θεατρική ομάδα καθηγητών "Παιδεία τέχνας κατεργάζεται" που από τις αρχές του 2019 τελεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ, "Φιλόλογος", σας προσκαλεί στην παράσταση "Χάλκινος Οφθαλμός" το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου στις 19.00 στο Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
Τηλέφωνο για ονομαστική κράτηση θέσεων: Μυρτώ, 6945552360
Προσοχή οι θέσεις είναι περιορισμένες.
Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Παναγιώτη Αγαπητού και σκηνοθετημένη από τον φιλόλογο Γιώργου Φράγκογλου, η παράσταση τοποθετείται στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του 833. Η έριδα της Εικονομαχίας συνεχίζει να διχάζει τη βυζαντινή κοινωνία. Οι συνεχείς επιδρομές των Αράβων στη Μικρά Ασία έχουν αποσταθεροποιήσει το κράτος. Στα Βαλκάνια επικρατεί μια εύθραυστη ηρεμία για όσο καιρό διαρκεί η συνθήκη ειρήνης με τον ηγεμόνα των Βουλγάρων. Ο πρωτοσπαθάριος Λέων αποστέλλεται από τη Βασιλεύουσα στη Θεσσαλονίκη, όπου θα αναγκαστεί να αναθεωρήσει τις απόψεις του για τη δικαιοσύνη και να τον έρθει αντιμέτωπος με μια οδυνηρή ερωτική ιστορία από το μακρινό παρελθόν του.
Διανομή
ΛέωνΠλάνος Παναγιώτης
ΚασσίαΜιχαλοπούλου Πασχαλιά
ΖωήΕλένη Χαρίτου
ΘόραΖενέλι Βιβή
ΡωμανόςΛεό Καφία
Ευδόκιμος ΧειλάςΤσάμης Λυκούργος
ΔομετιανόςΤσιώνα Μαρία
ΓονυπάτηςΕλένη Χαρίτου
ΜαγείρισσαΠαντίδου Κική
ΑγάπηΠαντίδου Κική
ΕυδοκώΚαΐτση Λυδία
ΣοφίαΚαΐτση Λυδία
ΠετρωνάςΛεό Καφία
Αρχιεπίσκοπος ΔωρόθεοςΚαραμούτσιος Απόστολος
ΣτρούθοςΚαραμούτσιος Απόστολος
ΓονυπάτηςΑλεξίου Γιούλη
Μανουήλ ΦιλομάτιοςΠαπαβραμίδου Βάσω
ΖαχαρίαςΤσιώνα Μαρία
ΞενοδόχοςΤσιώνα Μαρία
ΝικόλαοςΚράντα Αντωνία
ΣαλδαμάριοςΚράντα Αντωνία
ΠαντελεήμωνΤσιώνα Μαρία
ΕυφροσύνηΜπάτζιου Τζένη
ΠηξημινίτηςΦράγκογλου Γιώργος
Γρηγόριος ΔεκαπολίτηςΓιουμουρτατζή Μυρτώ
ΜυρεψόςΓιουμουρτατζή Μυρτώ
ΙωσήφΜουτσίου Γαβριέλλα
Υπηρέτης ΑνδρέαςΜουτσίου Γαβριέλλα
Ηγουμένη ΑικατερίνηΚώστογλου Κλαίρη
Αρσένιος ΜάλλιουΜαρίνα /Κοτζαβαΐδου Σόνια
Υπηρέτης του Χειλά ΜάλλιουΜαρίνα /Κοτζαβαΐδου Σόνια


    Στις αρχές του 2019 εγκαινιάστηκε η συνεργασία του Συλλόγου μας με τη θεατρική ομάδα καθηγητών «Η παιδεία τέχνας κατεργάζεται». Η συμμετοχή των μελών μας είναι ελεύθερη και δωρεάν.
    Οι συναντήσεις της ομάδας πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, 5:30-7:30, στο 4ο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης, Συγγρού 31.
    Πληροφορίες και επικοινωνία: Γιούλη Αλεξίου: 6971505464, giouli_alex@yahoo.gr και Μαρία Τσιώνα: 6936806257, mariatsiona@gmail.com
    Η ομάδα, υπό την καθοδήγηση του εμψυχωτή-σκηνοθέτη της και φιλολόγου Γιώργου Φράγκογλου, διασκεύασε σε θεατρικό έργο το μυθιστόρημα του Παναγιώτη Αγαπητού "Ο χάλκινος οφθαλμός", μια βυζαντινή ιστορία μυστηρίου.
    Λίγα λόγια για την υπόθεση: Βρισκόμαστε στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του 833. Η έριδα της Εικονομαχίας συνεχίζει να διχάζει τη βυζαντινή κοινωνία. Οι συνεχείς επιδρομές των Αράβων στη Μικρά Ασία έχουν αποσταθεροποιήσει το κράτος. Στα Βαλκάνια επικρατεί μια εύθραυστη ηρεμία για όσο καιρό διαρκεί η συνθήκη ειρήνης με τον ηγεμόνα των Βουλγάρων. Ο πρωτοσπαθάριος Λέων αποστέλλεται από τη Βασιλεύουσα στη Θεσσαλονίκη, όπου θα αναγκαστεί να αναθεωρήσει τις απόψεις του για τη δικαιοσύνη και να τον έρθει αντιμέτωπος με μια οδυνηρή ερωτική ιστορία από το μακρινό παρελθόν του.

Copyright © gm-2009-2015